Vem bestämmer?

Beslut om vilka projekt som beviljas kommer att tas av en sakkunnig och oberoende jury. Denna utses av Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Juryn, som ska bestå av tre personer varav två ska vara bosatta utanför Västra Götaland, sammanträder en gång per år. 2018 års jury består av:

Ulrika Knutson – ordförande

Ulrika Knutson är journalist och författare. Hon medverkar bl a i GP, Expressen och i P1:s Godmorgon, världen! Hon har varit ordförande i Publicistklubben, och är hedersdoktor vid Göteborgs universitet.

Sindre Hovdenakk

Sindre Hovdenakk är bosatt och verksam i Oslo och är litteraturkritiker i VG, sakprosaförfattare och redaktör för tidskriften Prosa. Han har arbetat som journalist för flera tidningar, bl a Dagbladet, Aftenposten och Morgenbladet. Han har också varit redaktör på Forlaget Press och redaktionschef på Tiden Norsk Forlag. Hovdenakk har skrivit biografier om Hagbard Berner, Torolf Elster och Johan Ludwig Mowinckel.

Niels Frank

Niels Frank är författare och essäist från Danmark och har givit ut sexton böcker i olika genrer, bl a essäsamlingarna ”Yucatán”, 1993 och “Alt andet er løgn”, 2007. Varav den senaste tilldelades Georg Brandes Prisen av den danska litteraturkritikerkåren. Tidigare i år utkom “Vulkaner på månen”, en samling historier om städer. Från 1996-2002 var Frank rektor på Forfatterskolen i Köpenhamn där han efterträdde den legendariske kritikern och poeten Poul Borum.